home

Uit Jeugdriagg.nl

Jeugdriagg - Gezinstherapie
Behandeling samen met je gezin of andere belangrijke personen

Zit je niet goed in je vel? Dan merkt je omgeving dat vaak ook. Of misschien worden je problemen door je omgeving veroorzaakt. Daarom biedt de Jeugdriagg gezinstherapie. Samen met je gezin of andere mensen die voor jou belangrijk zijn zoek je dan een oplossing voor je probleem.

Praten met gezinsleden of andere belangrijke personen
Je familie is belangrijk voor je, maar soms kun je onenigheid hebben. Bijvoorbeeld door een ingrijpende verandering zoals een scheiding of verhuizing. Kom je er samen niet uit, dan kun je bij de Jeugdriagg terecht voor een gezinstherapie. Samen met je vader, moeder, broers en zussen zoek je dan een oplossing voor de problemen in huis. Heb je door de vervelende thuissituatie ook problemen buitenshuis, bijvoorbeeld op school? Dan kan het zinvol zijn dat ook je leraar of een ander persoon aanschuift bij het gesprek en meepraat over een oplossing. Een gezinstherapie gaat soms dus verder dan het gezin en wordt daarom ook wel systeemtherapie genoemd.

Wat mag je verwachten van gezinstherapie?
Volg je een gezinstherapie, dan kom je regelmatig met het hele gezin naar de Jeugdriagg. Onder leiding van een systeemtherapeut praat je daar samen over de problemen en zoek je naar een oplossing. De therapeut is onafhankelijk, luister naar ieders verhaal, stelt vragen en geeft jou en andere gezinsleden opdrachten mee naar huis. Hoeveel gesprekken nodig zijn, hangt af van het probleem.

Meld je aan
Wil je een gezinstherapie volgen? Meld je aan bij het Informatie- en Aanmeldpunt van de Jeugdriagg in je eigen regio. Je hebt altijd een verwijsbrief van een (huis)arts of van Bureau Jeugdzorg nodig. Voordat je met de therapie begint, heb je eerst een gesprek met een hulpverlener, om te bekijken of gezinstherapie de beste behandelmethode is.

 
 
 

Onderdeel van

Parlan

Adresgegevens

Amperestraat 2-6
1817 DE  Alkmaar
088 124 00 00
Mail De Praktijk

Volg ons