home

Samen oplossingen vinden

Heb je een vraag of probleem waar je zelf niet uitkomt en niet makkelijk over praat, maar wel last van hebt? Misschien heb je iets ergs meegemaakt, of begrijpen anderen je niet. Of kun je je moeilijk concentreren, ben je snel boos of erg stil. Het kan zijn dat je zo enthousiast en druk bent, dat je er zelf ook moe van wordt.
Dit zijn zomaar wat voorbeelden waarom jongeren bij ons komen.

Wij zoeken naar oplossingen voor problemen die je tegenkomt. Ook als anderen dat zeggen en jijzelf denkt: "Waar hebben ze het over?"
Iedere dag komen er jongeren bij ons en horen wij vragen en problemen die zij hebben. We hebben al vaak samen met deze kinderen en hun ouders oplossingen gevonden.


Samen uitzoeken wat er aan de hand is

We willen je eerst beter kennen. Daarna zoeken we samen uit wat er aan de hand is. Wij stellen dan veel vragen aan jou en mogelijk ook aan jouw ouders of andere belangrijke mensen in je omgeving.
Vaak doen we tests om iets precies uit te zoeken. Soms help het om te zien waar je woont, op welke school je zit en wat je op social media doet.

Natuurlijk wil je niet dat iedereen weet wat er met je aan de hand is. We vertellen nooit zomaar iets door.
 

Aan de slag

Als wij allebei begrijpen wat er aan de hand is, maken we samen een plan van aanpak. Als je het ermee eens bent gaan we aan de slag. Ook dan hebben wij jou hard nodig.
Er zijn veel manieren om een oplossing te vinden. Je kunt bijvoorbeeld tijdens een spel of tijdens het maken van een werkstuk een oplossing zoeken. Of in een groep met andere kinderen die met hetzelfde zitten nadenken over een oplossing. Het helpt al als je merkt dat je niet de enige bent die ergens mee zit. Als het nodig is denkt ook een dokter mee.

Als we aan je problemen gaan werken, is het belangrijk dat je hierover met je ouders/verzorgers praat. Vind je dat moeilijk dan helpen we daarmee.

 
 
 

Onderdeel van

Parlan

Adresgegevens

Amperestraat 2-6
1817 DE  Alkmaar
088 124 00 00
Mail De Praktijk

Volg ons