home

GZ-psycholoog met de voeten in de modder

Als GZ-psycholoog Fanny Wybenga zorgboerderij Leestensch Hof in Wervershoof bezoekt, gaan er steevast een paar laarzen in de kofferbak. Op de boerderij – waar Haflingers en Friezen worden gefokt – kan het modderig zijn. Eenmaal binnen gaan de laarzen uit en geeft ze therapie, op sokken.

“Dat was voor mij ook nieuw”, zeg Fanny met een big smile. “Maar ik doe het graag, want Leestensch Hof is een bijzondere locatie. De boerderij is van oorsprong een paardenfokkerij en biedt dagbesteding aan onder meer kinderen met een indicatie. Het verzorgen van de paarden gebeurt onder deskundige begeleiding. Bovendien kunnen ze – in kleine groepjes - regulier of speciaal onderwijs volgen. Hier komen jongeren die tussen wal en schip vallen. Er zijn bijvoorbeeld kinderen die door gedragsproblemen geschorst zijn van school. Door wachttijden zijn  bepaalde dagbehandelingen en opnames op korte termijn niet mogelijk. Bij Leestensch Hof krijgen ze therapie aangeboden en onderwijs. Zo blijft de leerachterstand beperkt, waardoor ze sneller met een vervolgtraject kunnen starten.”

Dat de omgang met dieren rustgevend werkt, wordt bij elk bezoek aan deze zorgboerderij bevestigd. “Ik zie dat de kinderen het fijn vinden bij de paarden of bij een van de andere dieren op de boerderij. Ze worden er rustig van. En als ze hun overschot aan energie kwijt moeten, kunnen ze zich uitleven op een van de trampolines. De Praktijk is een half jaar geleden de samenwerking met Leestensch Hof gestart. De bijzondere omgeving voor de kinderen en de korte lijnen tussen de zorgboerderij, school en De Praktijk, maken dit een bijzonder en waardevol project.”

De Praktijk is op zoek naar een GZ-psycholoog. Kijk voor onze vacatures op de pagina www.werkenbijparlan.nl

 
 
 

Onderdeel van

Parlan

Adresgegevens

Amperestraat 2-6
1817 DE  Alkmaar
088 124 00 00
Mail De Praktijk

Volg ons