home

‘Ruimte om op jouw manier te werken’

Kinderpsychiater Suzanne Meijer op haar plek bij De Praktijk

Hoe fijn is het om ergens te werken waar je helemaal op je plek zit. Uitdagend werk, goed opgeleide, fijne collega’s en een prettige werksfeer waarin je als psychiater veel ruimte krijgt. Geen wonder dat Suzanne Meijer het zo naar haar zin heeft bij De Praktijk.

Kinder- en jeugdpsychiater Suzanne werkt sinds drie jaar bij De Praktijk. “Wat mijn werk inhoudelijk extra interessant en uitdagend maakt is dat De Praktijk LVB-jongeren met een IQ vanaf 60 behandelt. In veel andere GGZ-organisaties ligt deze IQ-grens vaak op 80. Daarnaast stopt onze behandeling niet bij 18 jaar, maar blijven wij cliënten ondersteunen tot hun 23e. Deze transitiepsychiatrie is van groot belang omdat veel stoornissen zich pas in een later stadium openbaren en de jongeren in deze levensfase juist kwetsbaar zijn.”

Naast een inhoudelijk uitdagende baan, is Suzanne erg te spreken over de organisatie en omstandigheden waarin ze werkt. “We denken niet zo strak in zorglijnen en kijken met een open vizier naar de jongeren. Hierdoor is onze visie breed en zijn we van veel markten thuis. Zo zijn we steeds beter in staat om maatwerk te leveren. De medewerkers van De Praktijk hebben echt hart voor de cliënten en staan voor kwalitatieve zorg. Er heerst dan ook een groot saamhorigheidsgevoel onder de medewerkers en het management staat open voor ideeën van de werkvloer. Bovendien krijg je als psychiater de ruimte om op jouw manier te werken. Het is echt een platte organisatie met korte lijnen en daar hou ik van. De fusie met Parlan zorgt er niet alleen voor dat we meer cliënten zien, maar ook dat we vanaf de diverse Parlan-locaties werken. Hoewel veel psychiaters in de randstad wonen of werken is deze regio zo gek nog niet. Je bent er binnen no time omdat je fileloos tegen de verkeersstroom in rijdt.”

De Praktijk zoekt een kinder- en jeugdpsychiater.

De Praktijk is onderdeel van Parlan Jeugdhulp.

 
 
 

Onderdeel van

Parlan

Adresgegevens

Amperestraat 2-6
1817 DE  Alkmaar
088 124 00 00
Mail De Praktijk

Volg ons