home

Bij Parlan werken zo'n 900 professionals enthousiast aan een betere toekomst voor jongeren. Wij geven graag een kijkje in de keuken van Parlan. In de serie 'Aan het woord' presenteren wij de ervaringen van mensen met Parlan.

Werken in de jeugdzorg is soms niet. Je hebt altijd te maken met ouders en jongeren die een hulpvraag hebben en dringend een oplossing willen. Waar halen onze medewerkers hun energie vandaan?

 

Aan het woord is

Barry Beentjes, Vaktherapeut beeldend (oftewel Creatief therapeut) JGGZ- team Buch en team Schagen, BHV-er en lid Arbo-commissie. 13 Jaar geleden gestart bij Stichting De Praktijk als IAG-er, daarna (opnieuw) een deeltijd-HBO opleiding tot CT-er gevolgd en de Rino-cursus tot Gezins- creatief therapeut. Waarvan bijna 12 jaar in Hoorn werkzaam geweest en sinds november 2017 in Team Buch en Schagen. 
 

Wat geeft jou energie?

Een bijdrage kunnen leveren aan het welbevinden van onze cliënten/ familie.  Geen dag is hetzelfde, je start de dag en denkt ‘wat ga ik vandaag weer allemaal doen, hoe ziet mijn agenda er ook alweer uit?, hoe zal het met...van het weekend zijn gegaan e.d.’  Jij bent je eigen instrument in dit werk! Je komt in heel veel verschillende situaties waarin je objectief en respectvol moet blijven, ook al denk je soms anders.
 
Casuïstiek bespreken, de samenwerking en ondersteuning van en met collega's /verschillende disciplines, maar vooral het feit dat mijn bijdrage iets positiefs heeft gebracht aan iemands leven dat geeft energie en voldoening.
 

Waar ben je trots op?

Wanneer een behandeling succesvol afgerond is, waarbij de cliënt(-en) zelf aangeeft dat het ook echt beter gaat, maar eigenlijk nog wel tien sessies zouden willen hebben, omdat het ook zo leuk is.
Oud cliënten tegenkomen en zij enthousiast vertellen hoe het gaat, dat zij blij waren dat ik (en anderen) een grote steun zijn geweest in een lastige periode van hun leven en het nu weer zelf kunnen.
 

Wat wil je nog bereiken?

Volgend jaar ga ik een RINO cursus doen 'rouwbegeleiding', ik denk dat dit een mooie aanvulling is voor mijn expertise rugzak. Daarnaast natuurlijk een leuke en waardevolle collega blijven voor de teams waarin ik werk. Ook de samenwerking binnen Parlan optimaal benutten en dus de juiste weg te weten (ook dit gaat al steeds beter).
Maar ook het vol blijven houden en andere energie te geven zodat wij het goede werk blijven leveren waarin het kind/gezin centraal staat.
 
 

Onderdeel van

Parlan

Adresgegevens

Amperestraat 2-6
1817 DE  Alkmaar
088 124 00 00
Mail De Praktijk

Volg ons