home

Parlan start met open behandeling voor zeer complexe jongeren

Open behandeling voor jongeren met zeer complexe problematiek sluit aan bij huidige visie van gemeenten, ervaringsdeskundigen en ook die van Parlan Jeugdhulp. Opsluiten is vaak niet de juiste aanpak om jongeren met ernstige problemen en hun familie te helpen. 


Open behandeling voor jongeren met zeer complexe problematiek: hoe gaat dat?

De jongeren komen tijdelijk, voor de duur van de behandeling, bij Parlan wonen. Ze gaan op de locatie naar school en volgen onderwijs op hun eigen niveau. Daarnaast leren ze invulling te geven aan hun vrije tijd. Dat doen we zo veel mogelijk buiten de woonlocatie. Naast de behandeling die onze jeugdzorgwerkers bieden, wordt ook hulp ingezet van onze samenwerkingspartners, zoals poliklinische/ambulante specialistische jeugdhulp. Zo ontstaat behandeling op maat. 

Ouders maken onderdeel uit van de hulp. Het is belangrijk dat ouders en kind weer samen verbondenheid ervaren. Samen werken aan de ontwikkeling van de jongere en aan de problemen in het gezin helpt daarbij. 

 

Waarom in Heerhugowaard?

Er is op dit moment geen locatie in Noord-Holland beschikbaar waar deze open en zeer intensieve behandeling geboden kan worden. Op onze locatie in Heerhugowaard kan dat wel. 

De behandeling duurt ongeveer 6 maanden. In die tijd onderzoeken we ook het woonperspectief. Als terug naar huis niet mogelijk is, dan is pleegzorg, een gezinshuis of een woonhuis met veel begeleiding wonen een mogelijkheid.
 

Kijk voor de vacatures bij Jeugdzorgwerkers C en D voor vrijwillige zeer intensieve  behandeling.
 

Aanmelden voor hulp?

https://www.parlan.nl/onze-hulp/aanmelden/

 
 

Onderdeel van

Parlan

Adresgegevens

Amperestraat 2-6
1817 DE  Alkmaar
088 124 00 00
Mail De Praktijk

Volg ons